Case: Allan Ploug

”Vi var yderst tilfredse” fortalte Mads Ploug, direktør hos Allan Ploug, som vandt HOFORs udbud af asbestsanering og nedskæring i foråret 2020 med bistand fra FORTEM.

Udbudsprocessen kan være lang og uoverskuelig. Dette var også Mads Plougs seneste erfaring, efter at have brugt ressourcer og kræfter på at byde på et udbud, hvor de blev dømt ukonditionsmæssige på grund af formalia.

Det som vi havde problemer med var, at det ikke var gennemsigtigt, hvad der skulle afleveres. Og det skulle man læse et andet sted end selve udbuddet.” Derfor bestemte Mads Ploug sig for at benytte FORTEM som rådgiver: ”Det som er styrken ved at bruge FORTEM er, at I i bund og grund er meget bedre end vi selv er, fordi I laver det hver dag.”

Med snart 40 års erfaring er Allan Ploug en førende virksomhed inden for isolering, brandsikring og miljøsanering til offentlige myndigheder, virksomheder og boligforeninger. I 1980 blev virksomheden stiftet af Allan Ploug og 34 år senere overtog hans to sønner, Nicolai og Mads, som nu driver virksomheden videre med et team på over 70 medarbejdere.

Allan Plougs målsætning er, at blive den foretrukne samarbejdspartner for både offentlige og private virksomheder: ”For os er en aftale en aftale.” Derfor er det vigtigt i virksomheden, at der står et stærkt team bag leverancerne, som hver især er specialiserede i de forskellige fagområder: ”Der er altid et sammentømret team, der arbejder tæt sammen for at hjælpe med at spare energi, rydde op efter miljøudfordringer, brandsikre bygninger og installationer.

I HOFORs udbud, var det FORTEMs erfaring med lige præcis HOFOR og forsyningssektoren, der blev sat i spil, da FORTEM før har bistået virksomheder med at vinde udbud hos såvel HOFOR som Ørsted og Energinet – Mads Ploug fortæller: ”Vi havde en forhåbning om, at FORTEM kunne være med til at strømline tilbuddet og komme med nogle gode fif: hvad plejer denne her offentlige kunde at vægte højt? Hvad virker godt? Hvad kan vi forbedre i løsningen?

”Det handler om, at det materiale som vi får ud af det, er markant bedre end det vi selv vil kunne præstere”.

Selv om vi havde brugt tiden på det, så var vi stadig ikke kommet frem til det samme resultat”.

Allan Plougs beslutning om at bruge ekstern bistand kom helt naturligt. Både dialogen og tilgangen fungerede perfekt for Mads Ploug og hele teamet bag tilbuddet. FORTEM prioriterer os og tilpasser sig til de forskellige behov, eksempelvis ved at komme ud og arbejde hos kunden for en bedre dialog.

Det fungerede rigtig godt. Vi er meget tilfredse, både med at I kommer ud, og at vi løber det igennem sammen. Det er nemmere at gøre når vi sidder her.” FORTEM tog ansvaret for processen og afleveringen, og sørgede for at alle krav blev inkorporeret i tilbuddet. Hertil fik vi også løftet alle beskrivelserne, og Allan Ploug scorede højest i kvalitet i evalueringen.

Fra FORTEM blev tilknyttet en erfaren tilbudskonsulent, der tog ansvaret for, at løsningen blev afspejlet bedst muligt og dermed blev et styrket grundlag for aftalen mellem virksomhed og ordregiver. Konsulenten sikrede, at tilbuddet både blev i virksomheden Allan Plougs ånd og reflekterer virksomhedens kompetencer og værdier samt adskiller sig positivt fra andre tilbud og med relevans for netop det udbud og behov som HOFOR havde.

Det er professionalisme. Stor viden indenfor feltet. En god indsigt i allround tilbudsgivning. Altså hvilke ting man kan skrue på. Hvad man skal have fokus på i de forskellige tilbudsdele. Og nogle dygtige tekstforfattere. Det skal man heller ikke negligere. Den tekst i har leveret til os har været rigtig god.”

FORTEM ser frem til næste samarbejde med Allan Ploug.

I udbud, hvor vi skal levere den samme type materiale, som vi har afleveret her og hvor kvalitet er en faktor – så vil vi benytte os af jer, om det er privat eller offentligt” – Mads Ploug

Case: Allan Ploug
Case: Allan Ploug
Case: Allan Ploug