Resultaterne af årets udbudskonference 2018 offentliggjort

FORTEM var initiativtager til og medarrangør af årets udbudskonference 2018, som løb af staben i tirsdags på Børsen i København

I samarbejde med Dansk Erhverv, Center for forskning i Offentlig-Privat Samspil (COPS), Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Danske Regioner, IKA – foreningen af offentlige indkøbere, KL, IT-Branchen og FTF bød vi velkommen til 240 offentlige ordregivere og private leverandører, som var samlet for at høre om de nyeste forskningsresultater og oplæg om offentlig-privat samarbejde.

Professor og chef for Center for forskning i Offentlig-Privat Samspil, Ole Helby Petersen, åbnede udbudskonferencen med en præsentation af hans seneste analyse, som sammenlignede transaktionsomkostningerne ved at byde på henholdsvis offentlige udbud og private udbud.

Ole Helby Petersen blev efterfulgt af Per Juel Hansen fra KMD og Anders Ulrik Kristoffersen fra Region Sjælland, som hver især præsenterede resultaterne fra FORTEM’s to workshops “Hvordan får vi bedre dialog før, under og efter udbud” og “Fra leverandør til samarbejdspartner – Hvad kan man gøre i udbuddet”.

Herefter talte advokat Henrik Græsdal om fleksible udbud og om fordelene herved i praksis.

Til slut var IKA’s formand, Jeanet Vandling, ordstyrer for konferencens debatpanel, som bestod af fem prominente repræsentanter fra det offentlige og private erhvervsliv:

Adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Mette Rose Skaksen

Vicedirektør i TDC Erhverv, Adam Vieth

Direktør i Danske Regioner, Rikke Margrethe Friis

Kontorchef i KL, Claus Ørum Mogensen

Debatpanelet diskuterede hvordan offentlige og private fremadrettet kan arbejde sammen om at forbedre samarbejdet i den offentlige udbudsproces, og hvordan dialogen kan styrkes fremover.

Du kan læse mere om konferencen på Dansk Erhvervs website, hvor du også kan downloade præsentationerne fra de forskellige oplæg

Resultaterne af årets udbudskonference 2018 offentliggjort
LinkedIn
Facebook