Kan iværksættere vinde offentlige udbud?

Kan iværksættere vinde opgaver i det offentlige? Ja, de kan! FORTEM  har netop bistået en dansk iværksættervirksomhed med at vinde hele to udbud, hvoraf det ene er det største i Danmark inden for virksomhedens marked! En stor succes – både for virksomheden og for de offentlige ordregivere, der efterspørger markedets nye og innovative løsninger.

Dansk iværksættervirksomhed vinder to vigtige udbud 

I februar mødte vi en dansk iværksættervirksomhed, der på egen hånd og uden held havde forsøgt at vinde udbud i Region Hovedstaden og i et kommunalt indkøbsfællesskab. Virksomhedens løsning er en it-platform, der bryder med den gængse tilgang i deres industri og derfor ikke passer helt ind i de traditionelle offentlige kravspecifikationer. FORTEM assisterede virksomheden på to kommunale udbud i marts, hvoraf det ene var Danmarks største udbud indenfor sektoren. Resultatet blev to sejre, hvilket betyder en to-cifret millionomsætning til virksomheden og en disruptiv ændring af industrien.

Kan minimumskrav ændres?

Minimumskravene i offentlige udbud er ofte baseret på myndighedens kendskab til et marked. Mange markeder oplever idag en hastig udvikling, og det kan derfor være vanskeligt at afspejle i udbuddet. Som leverandør skal man ikke fortvivle. Det er muligt at ændre eller bløde op for krav i udbuddets spørgsmål og svar-fase. For iværksættervirksomheden bistod FORTEM med at stille strategiske og afklarende spørgsmål, der sikrede at det blev muligt for virksomheden at leve op til kravene fra kommunerne.

Scor højere i evalueringsmodellerne

Mange virksomheder oplever, at det er vanskeligt at byde på udbud, da det ikke er muligt at vise, drøfte og afklare produktet med kunden, som det er med deres virksomhedskunder. Vil man vinde et udbud, skal man skriftligt beskrive fordelene ved sin løsning på en forståelig måde, sikre at det giver værdi for ordregiveren og man skal have forståelse for evalueringsmodellens mekanismer. FORTEM bistod iværksættervirksomheden med at udarbejde nye løsningsbeskrivelser, så virksomheden fik kommunikeret deres løsnings Unique Selling Points på en måde, der sikrede at de scorede point på alle parametre. Faktisk scorede virksomheden maksimumkarakterer på alle beskrivelser.

Vil du høre mere om, hvordan FORTEM kan bistå din virksomhed? Kontakt os på kontakt@fortem.dk eller +45 3029 4300

Kan iværksættere vinde offentlige udbud?
LinkedIn
Facebook