ESPD Artikel

Artiklen er skrevet af Jeppe Handberg, udbudskonsulent og specialist i SDG’erne hos FORTEM. Jeppe er uddannet cand.soc.virksomhedsledelse, og bistår bl.a. virksomheder med tilbudsskrivning, kvalitetssikring og udvikling af tilbudsmaterialer, hvor Jeppe udfordrer virksomhederne på deres løsninger for at sikre det bedste resultat.

Guide: Dokumentation for ESPD og serviceattest for udenlandske virksomheder 

I Danmark har vi den udvidede serviceattest, som danske virksomheder benytter i offentlige udbud. Serviceattesten udstedes af Erhvervsstyrelsen, og indeholder oplysninger fra ATP, Skatteforvaltningen, Skifteretten og Politiet.

Så nemt er det imidlertid ikke for udenlandske virksomheder, der vil byde på offentlige udbud i Danmark. Udenlandske virksomheder kan nemlig ikke få en serviceattest, men skal stadig dokumentere de samme forhold som danske virksomheder.

Link: e-Certis

Bruger din virksomhed udenlandske underleverandører som skal dokumentere ESPD-krav?

Ved afgivelse af tilbud kan virksomheder benytte sig af e-Certis, som er en portal hvorfra det fremgår hvilken dokumentation der kræves i det pågældende EU-land. Det betyder at en virksomhed ved at vælge hvilket land som ordregiver kommer fra, kan få en liste over de dokumenter som er påkrævet ved afgivelse af tilbud.

På e-Certis kan underleverandører se hvilke oplysninger, der er påkrævet ved afgivelse af tilbud. Herefter skal underleverandøren anskaffe sig dokumentationen enten gennem uddrag fra relevante registre, certifikater eller tilsvarende dokumenter udstedt af relevante myndigheder.

Er du en udenlandsk virksomhed, der skal byde på offentlige udbud i Danmark?

Hvis du som udenlandsk virksomhed skal byde på offentlige udbud i Danmark, skal du benytte dig af samme fremgangsmåde som udenlandske underleverandører. Det vil sige, at du på e-Certis skal orientere dig om hvilken dokumentation, der er påkrævet, og derefter søge dokumentationen hos de lokale myndigheder.

FORTEM kan hjælpe

Ønsker du at vide mere, så kontakt Direktør Jimmy Holst Rydahl på +45 6040 7848 eller jimmy.rydahl@fortem.dk.

Del på linkedin
LinkedIn
Del på facebook
Facebook